Groepsles Yoga

De positieve effecten van Yoga op gezondheid en welzijn worden meer bepaald door de mate van ontspanning en de kwaliteit van aandacht dan door de intensiteit van een houding. Meer, moeilijker en verder zijn waarden die in onze prestatiegerichte samenleving hoge ogen gooien maar er gemakkelijk voor zorgen dat we onze grenzen (en die van ons lichaam) ver voorbij streven en schade toebrengen.

Yoga is voor iedereen. Het is de kunst om de vorm te vinden die past en om iedere houding aan te passen aan het lichaam, i.p.v. het lichaam in een houding te dwingen waar het niet aan toe is of uberhaupt niet toe in staat is.

Er is geen ervaring met Yoga vereist, nog enige lenigheid, om onderstaande les te kunnen volgen. 🙂

 

Ontspannings Yoga

Op woensdagavond zijn er 2 lessen Ontspannings Yoga (19:15 & 20:45 uur) aan de Timpweg 3 in Groningen. Er is plek voor maximaal 10 personen, per les.

De les duurt een uur en na die tijd is er thee, zodat de rust en ontspanning van de les blijft bestaan en je die mee kunt nemen naar huis.

De les is geschikt voor iedereen voor wie zitten en liggen op een matje tot de mogelijkheden behoord.

*

Ontspannings Yoga is, zoals de naam al zegt, gericht op ontspanning. De houding die de minste spierspanning vraagt is liggend op de rug, deze houding staat dan ook centraal in de les.

De les zal grotendeels liggend en zittend op een Yogamatje plaatsvinden. Hoewel er ook staande houdingen in de les zullen worden gedaan, zeker in de lente en richting de zomer wanneer alles in de natuur weer meer tot leven komt, zullen deze minder frequent voorkomen dan zittende en liggende houdingen.

 

*