Ontspannings Yoga

Omdat het tempo waarin we leven vaak veel hoger ligt dan het tempo dat ons lichaam aangeeft en we regelmatig, ongemerkt, doorgaan wanneer we eigenlijk rust nodig hebben raken we uit balans. Ons lichaam bouwt steeds meer spanning op. Ons zenuwstelsel raakt overprikkelt.

Naast ‘inspanning’ hebben we ‘ontspanning’ nodig. Niet alleen de broodnodige uren slaap maar ook momenten, uren, dagen waarin we niets hoeven. Zodat we kunnen herstellen van alle prikkels, van alle activiteit en van alles dat wij zelf en anderen van ons vragen.

Yoga is er op gericht de balans in ons lichaam en onze geest te herstellen. Er zijn vele Yogavormen en vele wegen op weg naar evenwicht.

Ontspannings Yoga heeft als basis het loslaten van overbodige spanning. Vanuit de instelling dat je even niets hoeft en nergens aan hoeft te voldoen, en gebruik makend van hatha yoga houdingen, word je, je steeds bewuster van je lichaam en laat je steeds meer spanning los.

Naarmate je langer Yoga doet, zul je ook buiten de les een verschil gaan merken. Je wordt je  steeds eerder bewust van oplopende spanning en omdat je die voelt, laat je die eerder los.